Fakültemiz Dönem 3 öğrencisi Yusuf İhsan, Somaliland’li Dr. Adnan Abdo ile röportaj gerçekleştirdi.

29.04.2019

Somaliland’den İMÜ Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'mize gelen ve 2 ay boyunca misafir ettiğimiz Genel Cerrahi asistanı Dr. Adnan Abdo ile fakültemiz 3. sınıf öğrencilerinden Yusuf İhsan Özdilek bu süreçteki deneyimleriyle ilgili bir röportaj gerçekleştirdi.

Abi Türkiye’ye hoşgeldin. Ülken Somaliland ile ilgili bir soruyla başlayalım istersen: Somaliland’in nüfusu ne kadar?

Ülke nüfusumuz yaklaşık 4 milyon

Türkiye’de 2 ay bulundun. Bir genel cerrahi asistanı olarak Somaliland ve Türkiye’deki çalışma koşullarını kıyaslayabilir misin?

Türkiye ve Somaliland’deki çalışma koşulları farklı. Somaliland’de oldukça sınırlı olanaklara sahibiz. Uygun ve yeterli ekipmana ve uzmana sahip olmadığımız için gerçekleştiremediğimiz birçok cerrahi prosedür vardır. Aksine Türkiye’de bu tarz kompleks prosedürleri gözlemleme şansı buldum.

Bir genel cerrahi asistanı olarak kariyer planın nedir? Uzmanlaşmak istediğin bir yandal var mı?

Evet, gelecekte plastik cerrahi üzerine uzmanlaşmak istiyorum.

Burda bulunduğun süre boyunca zaman zaman seninle Türkçe konuştuk. Türkçe hakkında ne düşünüyorsun?

Türkçe oldukça zor bir dil. Ancak biraz konuşmayı öğrendim.

İlerde Türkiye’de çalışmayı düşünüyor musun?

Hayır, ülkem Somaliland’de çalışmak istiyorum.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında ne düşünüyorsun?

Büyük ve modern ekipmanlara sahip bir hastane.

Türkiye’de bulunduğun iki ay mesleki açıdan sana neler kattı?

Bu süreçte hayatımda hiç uygulamadığım pek çok cerrahi prosedürü gözlemledim, ayrıca yeni teknikler öğrendim. Hepsinden ötesi kariyerimi geliştirmek için harika bir fırsattı. Bana destek olan herkese teşekkür ederim.

Cevapların için teşekkür ediyoruz abi. İyi yolculuklar, bizden Somaliland’e selamlar. Seni tekrar misafir etmek isteriz.