Genel Cerrahi uzmanı Op. Dr. Abdiwahab Dahir Alasow, gözlemci olarak üniversitemizde bulundu.

10.07.2019

Somali’den Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdiwahab Dahir Alasow, 1 aylık hepatobilier cerrahi alanında mezuniyet sonrası eğitimini, üniversitemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda başarıyla tamamladı.

Dr. Abdiwahab, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Somali Benadir Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen “Tıpta Uzmanlık Eğitimi” programı ile 2016 yılında Genel Cerrahi Uzmanı olarak mezun oldu. Ülkesinde asistan doktorların eğitimine aktif olarak katılan Dr. Abdiwahab, Genel Cerrahi uzmanı olarak çalışmaktadır. Dr. Abdiwahab, hepatobilier cerrahi alanında görgü ve bilgisini arttırmak amacıyla Üniversitemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda bir ay süre ile gözlemci olarak bulundu.