İstanbul-Afrika Sağlık Buluşmaları-2: Afrika Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

30.05.2020

MASAM (İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Genç MASAM olarak İstanbul Afrika Sağlık Buluşmaları-2: Afrika Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Programımız İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı  Sayın Prof. Dr. Mahmut Tayyar KALCIOĞLU, MASAM başkanımız Prof. Dr. Orhan ALİMOĞLU ve Genç MASAM Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Adem TATLISU'nun açılış konuşmalarıyla başladı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Enes PAY, MASAM ve Genç MASAM ile ilgili bilgi verdikten sonra Somali’den Dr. Liban Hussein Wehliye Somali'nin Sağlık Sistemi’ni anlattı. Tıp Fakültesi öğrencimiz Tanzanyalı Aisha Abdi "Tanzanya'nın Sağlık Sistemi ve Kültürü, Türkiye'de Tıp Okumak" adlı sunumunu yaptı. Uganda’dan Dr. Umar Ssebagala’nın "Afrika'da Sağlık Araştırmaları: Sorunlar& Çözümler" sunumundan sonra Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Feride İrem Şimşek ise COVID-19’un Afrika'daki son durumunu anlattı.

Aranın ardından Somaliland’den Dr. Afnan Abdirahman ülkesinin sağlık sistemi ve cerrahi durumunundan bahsetti. Nijerya’dan Dr. Umar Aminu'nun “Nijerya'da Hekimlik” başlıklı sunumun ardından Uganda’dan Dr. Salma Namyenya Katasi Uganda'nın İç Hastalıkları açısından durumunu anlattı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencisi Sudanlı Mustafa Musa'dan "Sudan Kültürü ve Türkiye'de Tıp Okumak"ı dinledikten sonra katılımcıların sorularıyla program sonlandı. Programın moderatörlüğünü Genç MASAM Topluluğu başkanı Yusuf İhsan ÖZDİLEK yaptı.

Tüm hocalarımız, konuşmacılar ve katılımcılara katılımlarından ötürü teşekkür ederiz.

Afrika Günü kutlu olsun.

Programın tamamını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.